Ham Radio CB Shop    Wij maken uw hobby betaalbaar

icom IC 9100 + D-STAR UT-121 unit en Dustcover TX/RX doorlopend, gebruikt koopdatum november 2014

Met doos en Nederlandse handleiding en service manual


ICOM IC-9100


HF/VHF/UHF ZENDONTVANGER

Dubbele conversie superheterodyne

Icom’s basisidee over het beste ontvangercircuit is om high-fidelity audio te reproduceren zonder interne vervorming. Ons antwoord om dit doel te bereiken is om een ​​dubbele conversie superheterodyne-systeem te gebruiken*. Het dubbele conversie-systeem vereenvoudigt de elektronische schakelingen en vermindert het aantal onderdelen die interne vervorming veroorzaken. De technologie voor digitale signaalverwerking (DSP) en een mengtrap met onderdrukking van spiegelfrequenties maken het mogelijk om dit systeem te gebruiken.

*Voor de 1200 MHz-band wordt een drievoudig conversiesysteem gebruikt.
Onafhankelijke tweevoudige ontvangers

De IC-9100 beschikt over drie onafhankelijke ontvangercircuits vanaf de antenne-aansluiting tot de mengtrap van het tweede middenfrequent (een mengtrap met spiegelonderdrukking). Eén circuit voor HF/50 MHz, één voor 144 MHz en één voor de 430/440 MHz-band.


ic-9100ee22


Een 32-bit floating point DSP en 24-bit AD/DA convertersHet hart van de IC-9100 is de beproefde combinatie van de 32-bit floating point DSP met 24-bit AD/DA converters. Deze krachtige combinatie ondersteunt vele functies voor digitale verwerking.


AGC-lus management

Digitale IF filters, handmatig notch-filter en andere digitale functies zijn opgenomen in het AGC-lus beheer, dat wordt geregeld door de DSP-unit. De AGC werkt effectief voor het gewenste signaal en onderdrukt het blokkeren door sterke aangrenzende signalen buiten de filterdoorlaatband. De voorinstellingen van de AGC-tijdconstante (langzaam, middel en snel) geven de flexibiliteit en de snelheid die nodig is voor het werken in pile-ups.
Digitaal middenfrequentfilter

Met de IC-9100 DSP kan een ‘eigen’ digitale MF-filter worden ‘gebouwd’. Daarmee kunnen snel bandbreedte, vormfactor, en centrale frequentie worden gekozen, zodat het mogelijk is om meteen dat zeldzame DX-station te werken. Met drie filtergeheugens kunnen de filterinstellingen direct worden veranderd, een grote hulp tijdens een contest of bij andere moeilijke omstandigheden.


ic-9100-2


Tweevoudige digitale PBT (doorlaatbandafstemming) en IF shift (middenfrequentverschuiving)Na het ‘bouwen’ van een eigen digitale MF-filter, kunt u de tweevoudige digitale doorlaatbandafstemming (PBT) gebruiken om de MF-doorlaatband te verschuiven en te versmallen totdat de storing verdwenen is en een zwak signaal duidelijk hoorbaar wordt.


Ruisreductie

De in 16 stappen variabele ruisonderdrukking kan een aanzienlijke verbetering van de signaal-ruisverhouding in de ontvanger bewerkstelligen. Dit levert een schoon en helder audiosignaal op, dat het verschil betekent tussen een verbinding wel of niet kunnen maken.


Storingsonderdrukking

De digitale storingsonderdrukker (noise blanker, NB) vermindert interferentie van het impuls-type storing, zoals bijvoorbeeld de ontsteking van een verbrandingsmotor. De drempelwaarde van de storingsonderdrukking kan worden ingesteld, evenals de tijdsduur dat een storing onderdrukt moet blijven en het verzwakkingsniveau tijdens deze periode.


RF-spraakcompressor

De digitale RF-spraakcompressor verhoogt het gemiddelde stemvermogen. Dit vergroot de signaalsterkte en de verstaanbaarheid in SSB. Dit is behulpzaam bij het doorbreken van de storing om die moeilijke verbinding, die anders niet lukt toch te kunnen maken.


HF/50MHz, 144MHz 100W, 430/440MHz 75WDe IC-9100 maakt gebruik van een hoog rendement HF-eindversterker in combinatie met een groot koellichaam. Dit zorgt voor een stabiel uitgangsvermogen, zelfs tijdens lange periodes van gebruik.
+30 dBm klasse derdegraads interceptiepuntMet behulp van de ontvangerontwerp-technieken die werden geïntroduceerd bij HF-zendontvangers van de allerhoogste kwaliteit, heeft de IC-9100 een IP3 van +30 dBm (typ.) In de 14MHz band. Zelfs een zwak signaal pal naast sterke signalen wordt duidelijk en probleemloos door de IC-9100 ontvangen.


Drie eerste MF-filters (3/6/15kHz) voor de HF/50 MHz-bandenDe IC-9100 wordt geleverd met een ingebouwd 15kHz 1e MF-filter en er kunnen tot twee optionele filters (3kHz FL-431 en 6kHz FL-430) bij worden geplaatst. Door de eerste MF-filterbreedte in overeenstemming met de modulatiesoort aan te passen wordt het gewenste signaal beschermd tegen aangrenzende inband-signalen in de latere trappen, wat zorgt voor veel betere ontvangstprestaties.


Andere eigenschappen


Instelbare zend-bandbreedte

Ingebouwde RTTY-demodulator en decoder

Een ruime hoeveelheid CW-functies

Ingebouwde antennetuner voor HF/50MHz

Zowel een handmatig als een automatisch notch-filter

Groot, multifunctioneel LCD-scherm

USB-poort voor pc-besturing

Optionele CS-9100 programmeersoftware

Optionele RS-BA1 IP software voor afstandsbediening

Uitstekende leesbaarheid in de VHF-/UHF-band

Satelliet-modus

Optionele D-STAR DV-modus


Met de D-STAR DR-modus wordt het eenvoudig om toegang te verkrijgen tot D-STAR-repeaters

GPS-positierapportage-functies (Een externe GPS-ontvanger kan worden aangesloten via de data 1-connector. De eigen positiegegevens kunnen ook handmatig worden ingevoerd.)

Automatische antwoordfunctie

Digitale roepnaamsquelch

Opslaan van ontvangen roepnamen

Automatische weergave van ontvangen berichten

* Digitale Smart Technology voor Amateur Radio

Andere VHF-/UHF-functies


VSC (Voice Squelch Control, spraakgestuurde squelch)

AFC-functie (FM/DV-modus)

CTCSS-toon-encoder en decoder

9600 bps data-aansluiting

one-touch repeaterfunctie

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Icom IC 9100 + D-STAR UT-121 unit en Dustcover TX/RX doorlopend, used van november 2014 extra optie nieuwe UX-9100 1200MHz band unit

  • Model: Icom IC 9100 + D-STAR UT-121 unit en Dustcover
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • €2.350,00

  • Excl. BTW: €2.350,00

Beschikbare opties:


Tags: Icom IC 9100 + D-STAR UT-121 unit en Dustcover TX/RX doorlopend, used van november 2015 extra optie nieuwe UX-9100 1200MHz band unit